2016 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Vištiena su obuoliais, svogūnais ir cinamonu.

  Žinau vieną dalyką, kad niekada išbandant naują receptą nereikia pasakot vyrui, kol neparagavo, nes dar nespėjus pradėt gamint, bus pasakyta: negadink produktų, bus neskanu ir panašiai...Todėl gamindama šį patiekalą tylėjau, nes žinojau, kad vyras šį derinį nulinčiuos...Ir kai pavalgė, pasakiau ką dėjau...Suvalgė viską ir dar pakartojo.

  • 8 vištos blauzdelės,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 svogūnai,
  • 4 šaukštai aliejaus,
  • 1 šaukštelis cinamono,
  • 100 ml.balto vyno,
  • 2-3 obuoliai,
  • druskos, pipirų maltų,paprikos miltelių pagal skonį.
1 svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, sutrinkite česnakus, užpilkite aliejumi, berkite druską, cinamoną, pipirus, paprikos miltelius, pilkite vyną ir gerai išmaigę rankomis palikite per naktį marinuotis.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Obuolius supjaustykite į 4-6 dalis, svogūnus irgi puselėmis ir sudėkite viską į kepimo formą, ant viršaus vištieną ir uždėję foliją kepkite orkaitėje apie 50 min. ir dar nuėmus folija kepti apie 20 min.
Patiekite su norimu garnyru.

Šaltinis:žurnalas Verdu ir kepu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kreminiai makaronai.

Nepaisant to, kad mėgstu gaminti maistą, aš taip pat mėgstu ir ragauti kitų gaminto maisto. Šiuos makaronus kažkada ragavau pas draugę V...