Žinau vieną dalyką, kad niekada išbandant naują receptą nereikia pasakot vyrui, kol neparagavo, nes dar nespėjus pradėt gamint, bus pasakyta: negadink produktų, bus neskanu ir panašiai...Todėl gamindama šį patiekalą tylėjau, nes žinojau, kad vyras šį derinį nulinčiuos...Ir kai pavalgė, pasakiau ką dėjau...Suvalgė viską ir dar pakartojo.
1 svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, sutrinkite česnakus, užpilkite aliejumi, berkite druską, cinamoną, pipirus, paprikos miltelius, pilkite vyną ir gerai išmaigę rankomis palikite per naktį marinuotis.- 8 vištos blauzdelės,
- 4 skiltelės česnako,
- 2 svogūnai,
- 4 šaukštai aliejaus,
- 1 šaukštelis cinamono,
- 100 ml.balto vyno,
- 2-3 obuoliai,
- druskos, pipirų maltų,paprikos miltelių pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Obuolius supjaustykite į 4-6 dalis, svogūnus irgi puselėmis ir sudėkite viską į kepimo formą, ant viršaus vištieną ir uždėję foliją kepkite orkaitėje apie 50 min. ir dar nuėmus folija kepti apie 20 min.
Patiekite su norimu garnyru.
Šaltinis:žurnalas Verdu ir kepu.
No comments:
Post a Comment