Šiandien pas mus ypatingas įvykis šeimoje...Mūsų 4-metė pradėjo lankyti mokyklą. O kiek jai laimės, o kaip straksėjo į mokyklą, o man liūdna...greitai auga tie mano vaikai.
Kadangi tokia proga, tai kaip be deserto??? Yra, yra jis, tik ne tortas (jam bus skirtas savaitgalis, nes kažkas švęs gimtadienį ), o labai skanus pyragas.
Darbo nedaug, produktai randami pas visus namuose...Žodžiu, švenčiam su pyragu...
4 kiaušinio tryniai,
200 gr.cukraus,
200 gr.tirpinto sviesto,
200 ml.pieno,
žiupsnelis druskos,
300 gr.miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Kokoso karūnai:
150 gr.cukraus,
4 baltymai kambario temp.,
170 gr.kokoso drožlių.
Tešlai
į dubenį suberti cukrų, druską, supilti kiaušinių
trynius ir gerai išplakti, tada supilti tirpintą sviestą, išmaišyti.
Pilti pieną, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišyti
tešlą.
Orkaitę
įkaitinti iki 160 C temperatūros. Tešlą sukrėsti į stačiakampę sviestu
išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į orkaitę ir kepti 20-25
min. Tada išimti ir padėti praaušti.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir palaipsniui berti cukrų, išplakant jį kartu su baltymais kol visiškai
ištirpsta . Suberti kokoso
drožles ir atsargiai įmaišyti į baltymus.
Visą
kokosinę masę dėti ant pravėsusio pyrago, paskirstyti ją per visą
plotą ir dėti atgal į orkaitę sumažinus kaitrą iki 140 C. Kepti dar 15-20 min.
Šaltinis:Laisvalaikis virtuvėje.
No comments:
Post a Comment