2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Šiltos burokėlių ir silkės salotos

Pamenate gyriausi, kad į mano namus atkeliavo Maži Mamutai gėrybės? Tai va, aš su jais gaminu ir naudoju taupiai, nes žinau, kad pas mus jų nerasiu pirkti, o jie tokie skanus ir neįprasti.
Jei turi draugę gurmanę, tai išduosiu paslaptį:dovanų ieškok Maži Mamutai fb paskyroje.
O grįžtant prie recepto, tai labai skanios šiltos silkės salotos, kurios tikrai vertos vietos ant šventinio stalo.
Ir dar...Burokėlius būtinai kepk orkaitėje :)


4 burokėliai
3 šaukštai grūdėtųjų garstyčių(naudojau Maži Mamutai)
1 šaukštas balto vyno acto
1 šaukštas cukraus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 nedideli avokadai
200 g silkės filė aliejuje
150 g mėgstamų salotų lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
žiupsnelis aitrios paprikos drožlių

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kiekvieną burokėlį suvyniojame į foliją, dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie valandą.
Dubenyje sumaišome grūdėtąsias garstyčias, vyno actą, cukrų. Išmaišome. Supilame aliejų, pagardiname druska bei pipirais ir išmaišius padedame į šoną.
Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome griežinėliais arba skiltelėmis.
Avokadus nulupame, išimame kauliukus ir supjaustome kubeliais.
Į lėkstes dedame salotų lapų, burokėlius, avokadus. Ant viršaus uždedame silkės juosteles ir pašlakstome garstyčių padažu, beriame paprikos drožles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...