Monday 28 November 2016

Jūros ešerys keptas orkaitėje

    Pamačiusi žuvies turguje šias žuvis , negalėjau nenusipirkti. Prisiminiau rūkytų šių žuvų skonį ir norėjau pabandyti šviežios žuvies paragauti.Nesismulkinau, ėmiau kelias iš karto :)
     Kadangi savaitgalį prasirgau, turėjau daug laiko pasivolioti lovoj ir pasidairyti receptų...Kadangi lietuviškų receptų pasirinkimas skurdokas su šia žuvimi, teko plaukti į platesnius vandenius.
     Beproto fantastiškai skani žuvis.Vyras net į darbą įsidėjo pakartojimui.Jei tik turite galimybę, būtinai nusipirkite paragauti šios žuvies.O ir receptas lengvas:nuvaliai, ištryniai ir įdėjus į orkaitę pamiršti pusvalandžiui :)
     O aš šiandien vėl grįždama iš universiteto
 užbėgsiu nusipirkti, nes tuoj atvažiuos uošvis ir jį norėsiu pavaišinti ja.



  •    4 jūros ešeriai (po 500 gr.),
  • 3 šaukšteliai dž.baziliko, rozmarino ir kitų žolelių mišinio,
  • 1 citrina,
  • 4 skiltelės česnako,
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį,
  • alyvuogių aliejaus.
   Žuvį nuvalyti ( pelekus palikti ), nuplauti ir nusausinti.Kepimo indą ištepti aliejumi.Žuvį padruskinti, papipirinti, ištrinti žolelėmis ir dėti į kepimo indą.Česnaką supjaustyti plonomis riekutėmis ir uždėlioti ant žuvies, kelis įkišti į vidų.Citriną supjaustyti riekutėmis ir irgi išdėlioti ant viršaus žuvies.Patepti aliejumi.
    Orkaitę įkaitinti iki 220 C.temp.ir uždėjus folija kepti 15 min., tada nuėmus folija kepti 10 min.

Valgom su pasirinktu garnyru.





Šaltinis Julija Visockaja

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...