2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Virtinukai(ravioliai) su moliūgu ir rikota

Šiuos virtinukus tikrai matėte naujausiame Virtuvė nuo...iki... žurnale, nes aš juos gaminau specialiai šiam numeriui.
Šiaip moliūgai mūsų namuose būna labai retai, nes šeimoje nesame išprotėję dėl jų, bet kai pagaminau juos, tai visi kas ragavo išgyrė. Nes moliūgas su rikota oi kaip puikiai dera kartu.


250 g miltų
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
150 ml vandens
700 g kepto moliūgo
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
200 g rikotos sūrio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų

Iš miltų, vandens ir aliejaus užminkome tešlą. Suvyniojame į švarų virtuvinį rankšluostį ir valandai dedame į šaldytuvą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą česnaką.
Keptą moliūgą dedame į virtuvinį kombainą, dedame kepintą česnaką su visu aliejumi ir sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska bei pipirais.
Išimame tešlą iš šaldutuvo, iškočiojame plonai ir išspaudžiame lyginį skaičių apskritimų su stikline.
Į apskritimo vidurį dedame moliūgo masės šaukštelį, ant viršaus uždedame rikotos.Kitu tešlos apskritimu uždengiame ir kraštus užspaudžiame šakute.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame 5 min., nuo iškilimo į viršų.
Tiekiame su norimu padažu.
p.s. jei norite gražios geltonos spalvos tešlos, tuomet į tešlą įberkite žiupsnelį ciberžolės miltelių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...