Wednesday 5 October 2016

Kalmarai baltame padaže

    Vakar užsukau į žuvies turgų, nes pasiilgau jau kalmarų, tad norėjau nusipirkti.   Gavau gražuolių ir patenkinta skuodžiau namo gaminti šeimai.Visų pirma, puoliau ieškot internete kažko naujo, bet....nieko neradau tinkamo, o ir pasiūlymas skurdokas...

     Gaminau vėl pagal savo receptą, tik su keliais pataisymais.
Valgė visa šeima noriai ir liko tik tuščios lėkštės kas ne keistą pas visus .


700 gr. kalmarų file,
1 morka,
1 svogūnas,
200 ml.grietinėlės,
sviesto padažui,
krapų pundelis,
druska,
pipirai.

       Kalmarus paverdame apie 4 min., nes ilgiau pavirus taps neskanūs.
 Keptuvėje ištirpome sviestą, dedame smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir aš dar įdėjau 2 skilteles česnako.Apkepinus daržoves, dedame smulkintus kalmarus ir troškiname daržovių sluoksnyje vis pamaišant apie 5 min. Pilame grietinėlę ir maišydami paverdame vėl 2-3 min.Beriame druską, pipirus, smulkintus krapus, išmaišome ir leidžiame susidraugauti skoniams 2-3 min.
     Valgėme su kinietiškais makaronais Noodles, bet puikiai tinka prie šio kalmarų patiekalo ir ryžiai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...