6 asmenims, apie 75 min.
1 pakuotė filo tešlos
100 ml tyro alyvuogių aliejaus
500 g špinatų
400 g fetos sūrio
Įkaitiname orkaitę iki 170 C.
Keptuvėje patroškiname špinatų lapelius, kol jie sukris ir atsiras skystis. Per sietelį nuvarviname.
Fetos sūrį sutrupiname ir sumaišome su špinatais. Galite įdėti česnako, pipirų(orginaliame recepte to nėra).
Filo tešlą uždenkite švariu,drėgnu rankšluosčiu, kad ji neišdžiūtų, kol formuosime pyragą. Kepimo indą patepkite aliejumi ir jame pormuokite kepinį.
Tešlos lakštą ištepkite gerai aliejumi, dėkite kitą tešlos lakštą ir vėl gerai ištepkite aliejumi. Viename lakšto šone dėkite įdarą ir susukite į "gyvatėlę".Dėkite į kepimo indą ir susukite ratu. Tą patį pakartokite su visais tešlos lakštais ir įdaru. Susukite apvalų kepinį.
Pyrago viršų patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje 45 min.
p.s. galite viršų apiberti sezamo sėklomis.
Špinatus tik nuvarvinti ir pakaks? O svogūnų, petražolių, krapų nededame?
ReplyDeleteIr ar tikrai čia Jūsų kepta spanakopita? Nes pagal tai kaip aprašėte, Jūsų pyragas turėjo žliugsėti baloje.
ReplyDeleteO špinatų ir fetos santykis 1:1 geras? Ne per sūru?
Špinatų svoris nurodytas žalių ar pagamintų?