Wednesday, 7 April 2021

Saganaki-užkeptos krevetės

 



2 asmenims, 45 min.

kelios šakelės petražolių

2 skiltelės česnako

1 svogūnas

200 g pomidorų

1 aitrusis pipiras

1 jelepeno pipiras

100 g fetos sūrio

250 g virtų ir išlukštentų krevečių

2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus

pagal skonį druskos

pagal skonį maltų pipirų

Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepiname smulkintus svogūnus, česnakus, jelepeno pipirą, aitrųjį pipirą kol suminkštės.

Pomidorus sutriname trintuvu iki vientisos masės ir pilame į keptuvę su daržovėmis. Patroškiname kelias minutes. Dedame krevetes ir dar patroškiname 5 min. Dedame smulkintas petražoles, beriame druską ir pipirus. Išmaišome.

Šią masę dedame į du indelius skirtus kepti orkaitėje. Beriame smulkintą fetos sūrį ir dedame į 180 C. kepti 20 min.

Valgome   su balta duona vis pamirkant į troškinį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...