2020 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Traškūs Škotiški kiaušiniai



7  kiaušiniai

pundelis petražolių

2 šakelės čiobrelio

500 g kiaulienos faršo

2 šaukstai miltų

žiupsnelis druskos

žiupsnelis maltų pipirų

pagal skonį kiaulienos prieskonių

350 g panko džiuvesėlių

aliejaus

5 kiaušinius išverdame pagal poreikį(jei mėgstate skystesnius, virkite 3.5 minutės, jei kietesnius-5 min.). Išvirusius kiaušinius dėkite į ledinį vandenį.

Kol kiaušiniai yra vandenyje, susismulkiname petražoles, čiobrelių lapelius.

Į dubenį dedame faršą, smulkintas žoleles,prieskonius ir gerai išmaišome.

Padaliname faršą į 5 lygias dalis.

Nulupame kiaušinius. Iš faršo formuojame blyną, į centrą dedame kiaušinį ir suformuojame apvalų kamuoliuką.

Į skirtingas lekštes supilame miltus ir džiuvėlėlius, bei plaktus du kiaušinius.

Suformuotą kamuoliuką pavoliojame miltuose, plaktame kiaušinyje ir tada į džiuvesėlius.

Prikaistuvyje įkaitiname aliejų ir dedame kamuoliukus. Verdame vis pavartant, kol apskrus ir faršas iškeps. Užtruks apie 8 min.

Iškepusius kamuoliukus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Valgome su salotomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...