2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

"Tinginių" troškinys

Šis troškinys pas mus namuose būna ko gero dažniausiai gaminamas,nes jį mėgsta visi.
Net mažoji, kuri šiaip jau atsisako mėsos,šį troškinį valgo ir prašo pakartoti.
Tai elementarus, paprastas troškinys, bet jis toks panašus į mums patinkančius balandėlius, o dar taip greitai pagaminamas.
Na ko daugiau reikia kai grįžti iš darbo ir reikia kažką suorganizuoti šeimai valgyti :)


500 g kalakutienos faršo
300 g kopūsto
200 g ryžių
2 morkos
1 poras
4 šaukštai pomidorų padažo
1/2 aitrios paprikos
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų(naudojau baltuosius)
2 šaukštai aliejaus

Puode, kuriame ruošite troškinį įkaitiname aliejų. Dedame tarkuotas morkas, smulkintą porą ir pakepinti, kol suminkštės. Sudedame kalakutienos faršą ir kepiname, kol sušoks į gabaliukus ir iškeps.
Į puodą dedame smulkintus kopūstus, beriame ryžius, dedame pomidorų padažą, gardiname druska, pipirais.
Pilame apie 600 ml. vandens(galima daržovių sultinio) ir uždengus dangčiu troškiname apie 15-20 min. ant vidutinės kaitros. Jei reikia, įpilame vandens. Dedame aitriąją papriką ir patroškiname dar 5 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...