2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Morkų ir varškės apkepas

Esu tikra, kad tokio varškės apkepo dar neragavote.
Minkštas, skanus, neatsivalgomas.
Galima kepti vieną didelį, bet galima ir kiekvienam po mažesnę porciją.
Tai ko gero vienas iš skaniausių mano keptų varškės apkepų.


400 g varškės
100 g morkų
3 kiaušiniai
75 g sviesto
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
sviesto indui patepti

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Sudėkite per sietelį trintą varškę. Supilkite ištirpintą sviestą, dėkite burokine tarką tarkuotas morkas, berkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite manais
. Sudėkite varškės masę ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180 C. orkaitėje apie 40 min.
p.s.  galite kepti mažuose indeliuose, tuomet ir greičiau ir gražiau.

Šaltinis:senas sm internete rastas receptas su mano nukrypimais.

1 komentaras:

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...