2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Morkų ir kavos pyragas

Kai visas internetas mirga nuo Kalėdinių kepinių, nuotraukų ir dekoracijų aš sėdzių ant sofos ir dėlioju planus, ką turiu padaryti iki švenčių, kokių produktų reikės šventiniam stalui ir ką pirmiausia gaminsiu savo naujoje virtuvėje.
Taip, mano tylos priežastis yra:remontai virtuvėje. Pagaliau turėsiu savo svajonių virtuvę, į kurios projektavima vyras nesikišo.
O dabar kur buvęs, kur nebuvęs į eterį išeina pyragas, kuris puikiai tiks net šventiniam stalui. 
Sodraus skonio, drėgnas ir labai skanus. Vien jau kavos nata morkų pyrage ką reiškia...


150 g nesūdyto sviesto
125 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
1/4 šaukštelio muskato riešuto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
350 g miltų
150 ml pieno
5 tarkuotos morkos
1 šaukštas tirpios kavos
75 g smulkintų graikinių riešutų
Kremas:
400 g maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
1 citrinos sultys
kavos pupelių

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės. Užtruks apie 5 min.
Įmušame po vieną kiaušinį ir plakame iki purumo.Taip sudedame visus kiaušinius.
Įmaišome vanilinį cukrų.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, kava.Beriame į kiaušinių masę ir išmaišome. Supilame pieną, dedame sutarkuotas smulkia tarka morkas(smulkesne nė burokinė), beriame riešutus, prieskonius ir viską išmaišome. Tešla gaunasi tiršta.
Kepimo indą ištepame sviestu ir supilame tešlą. Išlyginame paviršių ir dedame į orkaitę.Kepame apie 50 min., kol pyragas iškepa. Atvėsiname.
Kremui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės. Dedame kremo ant atvėsusio pyrago ir išlyginame paviršių.
Puošiame kavos pupelėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...