2020 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Saldžių bulvių, morkų ir imbiero sriuba

Kur aš buvau anksčiau? Kodėl šitos sriubos aš neviriau anksčiau? Į šią sriubą įeina paprasti produktai, kurių namuose turi kiekviena šeimininkė, tad į parduotuvę lakstyti tikrai nereikia.
Nebegiriu, imkite ir išbandykite,o tada spręskite ar tai Jūsų favoritas ar ne :)


1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
500 g saldžios bulvės
300 g morkų
8 cm ilgio imbiero šaknis
1.5 l daržovių sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
0.5 aitrios paprikos
žiupsnelis aitrios paprikos drožlių(nebūtinai)

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant vidutinės kaitros kepiname smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir saldžią bulvę. Kepiname apie 10 min. Sudedame tarkuotą imbiero šaknį, aitrųjį pipirą ir kepiname dar 2 min.
Sudedame kepintas daržoves į puodą, užpilame sultinį. Sultiniui užvirus verdame dar 10 min.
Sutriname sriubą iki norimo tirštumo (jei norite skystesnės, įpilkite dar sultinio arba vandens). Pagardinkite druska bei pipirais.
Ant viršaus beriame aitrios paprikos drožlių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Jorkšyro mėsos pyragas

Jorkšyras garsėja kaip šių kiaulienos  pyragų sostinė.   Anglai labai didžiuojasi savo šiuo gaminiu ir be jo nepraeina nė viena šventė, o yp...