Tuesday, 2 June 2020

Salotos su avietėmis ir feta

Šios salotos dabar yra valgomos mano kelis kartus per savaitę, nes už lango tikra vasara ir norisi lengvo maisto.
Gaminti daug laiko neužtruks, o skonis tikrai nuostabus.

2 asmenims, 10 min.

150 g feta sūrio
3 saujos rukolos lapelių
1/2 raudono svogūno
100 g aviečių
50 g graikinių riešutų
1 šaukštas medaus(naudojau Brolių medus)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzamiko acto
žiupsnelis maltų pipirų
žiupsnelis druskos

Užpilui sumaišome medų su aliejumi, balzamiko actu, druska bei pipirais. Maišome tol, kol medus ištirps.
Į lėkštes dedame po lygiai rukolos lapelių, ant viršaus dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą fetą(galima laužyti), nuplautas ir nusausintas avietes, smulkintus riešutus. 
Užpilame užpilu.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...