Wednesday 3 June 2020

Grybų ir perlinių kruopų sriuba

Šią savaitę #KarantinoSkoniuKeliones su visa smagia kompanija atkeliavo į Lenkija. Ir ko gero nesuklysiu sakydama, kad lenkiška virtuvė yra iki skausmo žinoma visiems.
Pamenu su kolege lenke Viola kažkada darbe kalbėjom apie tradicinius patiekalus ir ji vardina kaip jos šalyje yra populiarūs balandėliai, kugelis, šaltibarščiai... O aš akis išpūtusi:pala, pala...tai čia mūsų tradiciniai patiekalai. Sunku ir atsirinkti dabar kur kieno čia.
Aš pasirinkau gaminti sriubą, nes mėgstu ir grybus ir perlines kruopas. Ši sriuba tiekiama lengvai patrinta, bet galite valgyti ir netrintą, skonis tikrai nebus blogesnis :)

450 g grybų(naudojau rudus pievagrybius)
keli džiovinti grybai
1 svogūnas
3 didelės morkos
2 saliero stiebai
4 šaukštai aliejaus
2 l grybų sultinio(keičiau į vištienos)
150 g išmirkytų perlinių kruopų
1 šaukštas smulkintų petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Džiovintus grybus išmirkome ir išverdame.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus svogūnus ir morkas. Kai daržovės suminkštės, dedame smulkintus pievagrybius, išmirkytus ir išvirtus grybus, salierą ir kepiname maždaug 7 min.
Į puodą sudedame perlines kruopas, užpilame sultiniu ir leidžiame užvirti. Kai kruopos suminkštės, dedame kepintas daržoves ir grybus, beriame smulkintas petražoles, gardiname druska bei pipirais. Paverdame dar 5 min.
Trintuvo pagalba sutriname sriubą iki norimo tirštumo.


Šaltinis:cravingsomethinghealthy.com


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...