Wednesday, 27 May 2020

Špinatų širdelės su kiaušiniu


Šį receptą jau kuris laikas įtraukių į pusryčių meniu. Neįtikėtina, kaip vos keli paprasti ingredientai  sukuria tokį šaunų patiekalą.
Nesu gerbėja tokių patiekalų, bet šis... Niam niam..
O kokius skanius pusryčių patiekalus atradote jūs?

5 vnt.,20 min

250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
žiupsnelis druskos
2 dideli kiaušiniai
120 ml pieno
120 ml aliejaus
150 g špinatų lapelių
5 putpelių kiaušiniai

Įkaitiname vaflių keptuvą.
Dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, druską bei kepimo miltelius.
Į trintuvą sudedame špinatus, kiaušinius, pieną, aliejų ir sutriname iki tyrės konsistencijos. Jei masė tiršta, įpilkite šiek tiek pieno. Palaipsniui beriame miltus ir maišome. Masė turi būti grietinės tirštumo.
Dedame po du šaukštus masės į vaflinę ir kepame, kol iškepa.
Iškepame putpelių kiaušinius.
Į lėkštę dedame špinatų širdelę ir ant viršaus uždedame keptą kiaušinį.

Lėkštės iš Vintažinis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...