Tuesday, 26 May 2020

Česnakinis kepsnys su žolelėmis

Dar vienas patiekalas iš Graikijos.
Turėtų patikti visiems mėsos mylėtojams, nes  paprasta sudėtis,greitai padaroma ir svarbiausia...skanu.
Šie graikiški kepsniai turėtų būti dabar "ant bangos", nes vis daugiau laiko praleidžiame sode grilindami.
Mėsa sultinga ir kvapni. O ko daugiau reikia prie jos? Aišku gero garnyro.
Aš tiekiau vėl su savo naujiena:graikiškomis citrininėmis bulvytėmis. Receptas nuo vakar yra tinklaraštyje.

4 asmenims, 30 min.

600 g kiaulienos nugarinės
3 šaukštai aliejaus
3 citrinos sulčių
2 šaukštai smulkintų petražolių
1 šaukštas džiovintų žolelių mišinio
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 šaukštelis paprikos drožlių

Medinius iešmelius išmirkome (jei kepsite griliaus keptuvėje).
Kiaulienosnugarinę supjaustome į vienodo dydžio gabalus.
Visus likusius ingredientus sumaišome ir padarome marinatą. Ir sudėjus mėsą dedame 10 min. į šaldytuvą.
Mėsą veriame ant iešmų ir kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
Marinato neišpilame, o vis juo patepame kepamą mėsą.
Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...