Graikijos virtuvės receptai manę taip pakerėjo, kad negaliu sustoti gaminus.
Jei kitos merginos iš #KarantinoSkoniųKelionės jau dairosi receptų kitos savaitės iššūkiui, tai aš dar užstrigusi čia.
Nežinau kodėl, bet ši virtuvė man tokia artima mano vaikystės virtuvei:paprasta, skani, daug prieskoninių žolelių ir žuvies.
Šiandien receptas toks artimas mūsų kotletams, kad nedvėjodama sėdau rašyti iš ryto jo, nes gal sugalvosite ir jūs pasigaminti pietums.
Šis padažas puikiai tiks ne tik prie kotletų, bet jame galima mirkyti bulvių skilteles, dėti ant mėsainio, kepsnio, šašlykų...
4 asmenims, apie 25 min.
500 g maltos kalakutienos
1 nedidelis raudonas svogūnas
100 g fetos sūrio
1 šaukštelis raudonėlio
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio maltų pipirų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 stiklinė graikiško jogurto
1 citrinos žievelė
1 citrinos sultys
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
Padažui visus ingredientus sumaišome ir padedame į šaldytuvą.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi arba folija, pašlakstome aliejumi.
Į maltą kalakutieną dedame smulkintą svogūną, fetos sūrį, įspaudžiame česnako, beriame prieskonius ir gerai išminkome.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus ir dedame į skardą.
Kepame 180 C. apie 10-15 min., kol kukuliukai iškepa.
Tiekiame su norimu garnyru ir padažu.
No comments:
Post a Comment