Pagaliau ir aš grįžau į darbus. Vakar lengvai įtilpau į darbinius rūbus, tad vadinasi karantinas nebuvo toks ir baisus :)
O šiandien dalinuosi puikiu Amerikos virtuvės receptu-Brownie. Visada maniau, kad jis kilęs iš Anglijos, bet oi kaip klydau.
Esu išbandžiusi daug šokoladainio receptų, vienu metu net vien tik pagal Beatos receptą iš pirmos knygos gaminau, bet norėjosi kažko kito. Taip atsirado daug kitokių šokoladainio variantų.
Šis amerikietiškas man kolkas tobuliausias. Drėgnas, sodraus skonio ir be kiaušinių. Kremo aišku galite ir nedėti ant viršaus, bet man jis čia tiko puikiai.
Rašau receptą ir tikiuosi išbandysite ir jūs.
12 asmenų, 40 min.
230 g miltų
200 g cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 g kokybiškos kakavos
6 šaukštai aliejaus
200 ml vandens
Įkaitiname orkaitę iki 150 C.
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Į sausų produktų mišinį supilame aliejų, vandenį ir gerai išmaišome.
Kepimo indą ištiesiame kepimo popieriumi ir supilame šokoladinę masę į 22 cm skersmens kepimo indą.
Kepame 30 min., kol kepinys iškeps. Jokiu būdų neperkepkite, nes tada bus sausas.
Atvėsiname.
Kremui naudojau 250 g maskarponės, 3 šaukštus cukraus pudros ir šlakelį citrinos sulčių.
No comments:
Post a Comment