Saturday, 30 May 2020

Ravani-graikiškas pyragas

Graikijos savaitę eina link pabaigos, o aš turiu tiek daug dar nepublikuotų receptų.
Surašysiu visus, gal ne šiandien, ne rytoj, bet surašysiu ir parodysiu.
Vien dėl šių kelionių su draugėmis nesinori, kad baigtusi karantinas, nes šių kelionių dėka atradom tiek daug skanių patiekalų, kurie dar ne kartą džiugins mus.
O jūs ar išbandėte ką nors iš mūsų #KarantinoSkoniųKelionės receptų? Pasidalinkite nuomonėmis, įvertinimais... Ar patinka jums taip keliauti?
Rašau receptą, kuris yra lyg pyragas, bet toks paprastas, kad puikiai tiks pusryčiams.
Būtinai išbandykite, nes taip gera atrasti kažką naujo.

10 asmenų, apie 60 min.

1 stiklinė semolina(manų miltai)
1 stiklinė miltų
1/2 stiklinės cukraus(jei norite saldžiai, dėkite pilną)
1/2 stiklinės pieno
5 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Syrupas:
1 stiklinė cukraus(orginaliame recepte visko dvigubai dedama)
1 stiklinė vandens
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai citrinos sulčių

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Pasiruošiame kepimo skardą.
Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi iki vientisumo. Supilame pieną, vanilinį cukrų dedame ir vėl gerai išplakame.
Suberiame sumaišytus likusius sausus produktus ir gerai išmaišome.
Supilame į kepimo skardą ir kepame apie 30 min., kol gražiai pagelsta.
Pasigaminame syrupą. Į prikaistuvį dedame sviestą ir kai jis ištirps, sudedame likusius produktus. Paverdame 10 min., kol cukrus ištips ir masė taps vientisa.
Iškepusį pyragą subadome mediniu smeigtuku ir sulaistome syrupu.
p.s. aš dar užbėriau cinamono.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...