Ši Pastitsio-kvapni Graikijos klasika, kartais vadinama Graikijos lazanija.
Vos keli paprasti veiksmai ir mėgausitės skaniu makaronų, sodraus mėsos padažo ir kreminiu "Bašamelio" sluoksniu, o paragavus vis norėsis pakartoti.
Neišsigąskite pamatę ilgą sąrašą produktų, nes tikrai jų lengvai rasite savo namuose.
O gaminasi šis patiekalas labai greitai.
6 asmenims, 80 min.
250 gramų nevirtų makaronų
250 g griežinėliais pjaustytų grybų
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
1/2 saldžios paprikos
500 g jautienos faršo
400 ml pomidorų padažo
1 šaukštas pomidorų pastos
pundelis šviežių petražolių
3/4 šaukštelio cinamono
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
100 ml vandens
"Bašamelio" padažas:
150 gramų sviesto
50 g miltų
400 ml pieno
200 g kieto sūrio
1 kiaušinio trynys
pagal skonį druskos
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Makaronus išverdame sūdytame vandenyje.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname grybus. Sudedame smulkintus svogūnus, česnaką ir papriką. Kepiname 3-4 min., kol daržovės suminkštės.
Sudedame jautieną ir maišant pakepiname, kol mėsa apskrus. Sudedame likusius produktus(pomidorų padažą, pomidorų pastą, cinamoną, petražoles, druską, pipirus ir supilame vandenį. Išmaišome ir troškiname 10-15 min.
Padažas:
Švarioje keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir maišome, kad nesušoktų į gumulėlius. Supilame pieną ir vis maišome, kol padažas pradės tirštėti. Suberiame tarkuotą sūrį ir nukeliame nuo viryklės. Išmaišome.
Į mažą puodelį įpilame karšto padažo ir įdedame kiaušinio trynį, greitai išmaišome. Supilame šią masę atgal į keptuvę ir gerai išmaišome.
Į kepimo indą dedame makaronus, pilame dalį padažo, dedame mėsos sluoksnį, uždedame likusį padažą.
Dedame į orkaitę ir kepame 40 min.
Iškepus palaikome 15 min. ir tada pjaustome.
Šaltinis:sugarsaltmagic.com
Kaip galima pagaminti balandelius iš 4 ryžių? Čia jūsų receptas. Man nepavyktų.
ReplyDelete