Sunday 31 May 2020

Tirokafteri-aštri fetos sūrio užtepėlė

Ar mėgstate Feta?
Aš ją tiesiog dievinu ir galėčiau valgyti kasdien. Graikai irgi :) Sunku rasti graikišką patiekalą, kuriame nebūtų šio sūrio.
Šią užtepėlę gaminau prieš kelias dienas, kai sode valgėme pietus.
Ją skanu valgyti kabinant daržoves, alyvuoges, bet...labiausiai patiko su kepta lietuviška duona :)
Tiesa, ji puikiai tinka ir kaip užtepas sumuštiniams ar net tortilijos suktinukams.

8 asmenims, 10 min.

3 skiltelės česnako
2 aitrios čili paprikos
250 g fetos
150 g rikotos sūrio(galima keisti varške)
250 ml graikiško jogurto
1/2 šaukšto balto vyno acto

Į virtuvinį kombainą su S antgaliu sudedame visus produktus ir gerai sutriname.
Neturi būti jokių gabaliukų, vientisa masė tik.
Sudedame į indą ir dedame į šaldytuvą bent 30 min pašaldyti(aišku galima ir iškart valgyti, bet palaikius šaldytuve ji bus skanesnė).
Valgome su norimomis daržovėmis ar kepta duona.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...