Tuesday 17 September 2019

Brandintos jautienos steikas su kavos aromatu

Dažnam steikas asocijuojasi su restoraniniu maistu, kurį namuose sunku paruošti. Jūs klystate, mielieji. Steiką puikiausiai galite pasigaminti ir namuose ir net nereikia laukti kokios nors ypatingos progos. Galima restorano lygio patiekalą sumeistrauti namuose per gana trumpą laiką.
Dviems porcijoms užteks vieno brandintos jautienos kepsnio. Šį kartą naudojau 30 dienų brandintą Feel the beef jautienos nugarinę. Tai mėsos gabalas išpjautas iš jauno galvijo, kuris ganosi laisvai Baltijos šalių pievose ir brandinamas 30 dienų. Tokios mėsos nereikia labai gardinti prieskoniais, o pati mėsa yra minkšta, sultinga ir turtinga skoniu. Ko gero skanesnės jautienos dar nebuvau valgiusi.
Šiandieną dalinuosi labai skaniu steiku, kuris yra su kavos aromatu. Tad, kavos ir jautienos mėgėjai  būtinai išbandykite.

2 asmenims, apie 30 min.

256 g "Feel the beef" brandintos jautienos nugarinės
1 šaukštelis tirpios kavos
1/2 šaukštelis džiovinto čiobrelio
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
žiupsnelis druskos

Kavą,čiobrelius, pipirus ir druską sumaišome. Šiuo mišiniu ištriname jautienos nugarinę ir su delnais lengvai paspaudžiame. Pamarinuojame 10 min.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir dedame jautieną. Ant stiprios liepsnos kepame 5 min., tuomet apverčiame ir dar pakepame 5 min.
Kai kepsnys iškeps, suvyniojame į foliją ir leidžiame 5 min.kepsniui subręsti.
Valgome su norimu garnyru.




Receptas sukurtas draugaujant su "Feel the beef"



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...