Wednesday 18 September 2019

Sotūs angliški pusryčiai

Sotūs pusryčiai, kurie pasotins kiekvieną vyrą, tokie yra angliški pusryčiai.
Tai ko gero yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos pamėgau gyvendama čia. Jiems dar naudojamas pudingas, kuris panašus į mūsų kraujinius vėdarus. Šio ingredianto atsisakiau, nes mūsų šeimoje niekas jo nemėgsta.
Tad kviečiu nors kartą stumti į šoną visokius jogurtus, varškes, granolas ir papusryčiausi kaip tikri anglai pusryčiauja :)

1 asmeniui, apie 20 min.

2 kiaušiniai
3 dešrelės
4 pievagrybiai
nedidelė kekė mažų pomidorų arba 2 didesni
2 ploni šoninės griežinėliai
250 g konservuotų pupelių
2 riekelės skrudintos duonos
pagal skonį druskos ir maltų pipirų
aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į kepimo indą sudėkite dešreles, šoninę, pomidorus ir kepkite apie 15 min.Šoninė turi bti traški.
Konservuotas pupeles supilkite į prikaistuvį ir ant mažos liepsnos pakaitinkite.
Grybus supjaustykite nedideliais griežinėliais ir apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kai grybai iškeps, juos išimkite ir į keptuvę įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska bei pipirais. Iškepkite kiaušinius.
Paskrudinkite duonos riekeles.
Serviruokite viską į lėkštę ir mėgaukitės sočiais pusryčiais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...