2019 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Žemės riešutų kamuoliukai

Žemės riešutų sviestas ilgą laiką man neegzistavo, nes nėmėgstu jo, o ypač žemės riešutų. Tačiau mažoji madam vis prašė nupirkti jo, nes pas mano draugę L. valgė skanius sumuštinius su žemės riešutų sviestu. Prisiprašė.Nupirkau.Spėkite ar ji valgo?Aišku, kad ne, tad man reikia sukti galvą, kaip protingai tą sviestą sunaudoti.
Dalinuosi sveiku užkandžiu, kuris tinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Žemės riešutų sviestas puikiai draugauja su avinžirniais. Žodžiu, skanūs, sveiki ir greitai pagaminami balls`ai.

20 vnt.10 min.

3 šaukštai tahini 
280 g virtų avinžirnių
280 g žemės riešutų sviesto
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sezamo sėklų
žiupsnelis aitrios paprikos(nebūtina)

Avinžirnius kartu su tahini ir žemės riešutų sviestu sutrinkite su trintuvu iki vientisos masės.
Į gautą masę sudedame medų, paprikos miltelius ir gerai išmaišome.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus ir apvoliokite sezamo sėklose.
Dėkite į šaldytuvą bent jau 20 min., kad sutvirtėtu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą