Monday 12 August 2019

3-čia savaitė.Kefyro keksiukai su daržovėmis ir kumpiu

Mokslininkai teigia, kad saldumynų mėgėjai kenčia nuo meilės trūkumo. Kiek tame tiesos-nežinau, nes čia taip mokslininkai nusprendė, ne aš :)
Bet ar pastebėjote, kad labiausiai saldumynus mėgsta moterys? Dar sako, kad saldumynus mėgsta kaprizingos ir dėmesio reikalaujančios asmenybės. Ar tikrai taip?
Aš pavyzdžiui žiūrėdama į savo vaikus ( berniuką ir mergaitę) galiu patvirtinti, kad tikrai taip. Berniukui saldumynų nereikia, o va mažoji madam tai nesirenka saldumynų, tinka viskas... O kaip pas jus?
Šiandieną dalinuosi puikiu keksiukų receptu, kuris skiriasi nuo įprastų tuo, kad jie yra ne desertiniai, o su kumpiu ir daržovėmis. Kaip sakant, tokiems žmonėms kaip aš, kurie nemėgsta saldumynų ir puikiai gali gyventi be šokolado :)

12 vnt. laikas apie 50 min.

3 kiaušiniai
250 g miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
125 ml kefyro
80 ml aliejaus
1/2 nedidelė cukinija
100 g žirnelių
100 g kumpelio 
žiupsnelis druskos

Kiaušinius išplakite su druska.Supilkite aliejų, kefyrą ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišykite į kefyro masę.
Kumpelį supjaustykite kubeliais, cukiniją sutarkuokite ir kartu su žirneliais suberkite į tešlą.
Masę supilstykite į silikonines keksiukų formeles (pilti 2/3 keksiukų formelių tūrio) ir kepti 180 C. apie 30-40 min., kol keksiukai iškepa.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...