2019 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Ką galiu pasakyti? Tiesiog labai, labai skani sriuba. Mano šeima nevalgo pomidorų apdorotų(keptų, troškintų, virtų...), tad ši sriuba yra mano pati pačiausia, kurią valgau viena ir nė su niekuo nereikia jos dalintis. Darausi pagal savo skonį, o jis niekada dar manęs nenuvylė.
Po truputį ateina tas metas, kai visi vešimės iš kaimo pomidorus, paprikas ir kitą gėrį,o namuose galvosime, kaip jį sunaudoti.
Tai va, puikus receptas sriubų mėgėjams, o ypač pomidorų sriubos.
Tai puikus  patiekalas tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.
O jei norisi sočiau, į sutrintą sriubą įdėkite virtų ryžių.

2asmenims, 40 min.

400 g pomidorų
2 raudonos paprikos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 mažas pundelis šviežio čiobrelio
180 ml sultinio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudono vyno acto
1 šaukštas cukraus
baziliko lapeliai
pagal skonį druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, paprikas, svogūną ir česnakus. Pašlakstykite aliejumi, čiobrelio šakelėmis ir dėkite kepti į orkaitę apie 30 min.
Į trintuvą sudėkite keptas(odeles nuimkite) daržoves ir įpilkite vyno actą, suberkite cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Daržovių masę praskieskite karštu sultiniu ir pavirkite kelias minutes.
Pagardinkite druska bei baziliko lapeliais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą