2019 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Upėtakis su žirneliais

Visiškai paprastas, labai greitas ir skanus patiekalas.Keliolika minučių ir žuvis bus byranti ir sultinga.
Šiam receptui produktų daug nereikia, žuvį naudokite kokią mėgstate (pas mus upėtakiai ima viršų) ir vakarienė nepaliks abėjingų. Tai dar kartą įrodo, kad geram patiekalui nereikia kalno ingrediantų ir daug pinigų, tik fantazijos ir noro.

2 asmenims, 50 min.

2 upėtakiai
300 g nedidelių bulvyčių
100 g žalių žirnelių
100 g rūkytos šoninės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 citrina
pagal skonį druskos

Į prikaistuvį sudėkite bulves, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir pavirkite 15 min.
Kol bulvės verda, pasiruošiame žuvis.Jas nuplauname, išvalome. Kepimo indą, kuriame kepsime žuvis patepame aliejumi.
Šoninę susmulkiname siauromis juostelėmis ir sudedame į skardos dugną.
Žuvį pagardiname druska ir į vidų įdedame smulkintus citrinos griežinėlius. Dedame į skardą žuvį, šalia išdėliojame bulves ir kepame apie 30 min. 200 C. orkaitėje. Iki kepimo pabaigos likus 5-10 min. suberiame žirnelius ir baigiame kepti.
Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą