2019 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Avietinis šerbetas

Kokia vasara be ledų? Na aš nelabai įsivaizduoju vasaros be ledų.
Tad šį receptą pradedu taip:nueiname į sodą ir prisiskiname aviečių :) Pas mus sode šiemet jų nėra daug, bet ledams užteks.

200 g aviečių
1 citrina
250 g cukraus
400 ml vandens
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Į dubenį supilkite vandenį ir užvirinkite. Suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Sirupą atvėsinkite.
Avietes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į trintų aviečių masę supilkite citrinos sultis, vanilinį cukrų ir atvėsintą sirupą. Gerai išmaišykite. Supilkite į šaldymui skirtą indą ir dėkite šaldyti 3 val.,kad ledai beveik sušaltų.
Ištraukite ledus iš šaldiklio ir elektriniu grūstuvu plakite didžiausiu greičiu, kol masė taps puri ir lengva.
Dubenį vėl pastatykite porai valandų į šaldiklį ir kas valandą gerai suplakite masę.
p.s. galite gaminti šerbetą ne tik iš aviečių, bet ir iš kitų mėgstamų uogų.


Šaltinis:kažkada internete rasta idėja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą