Tuesday 19 February 2019

Vištiena daržovių patale

Paskutiniu metu maisto tinklaraščių lietuviškoje padangėje pridygo lyg grybų po lietaus. Džiugu, kad gero maisto gerbėjų gretos auga, bet norisi daugiau supratimo, domėjimosi maistu, o ne aklo recepto perrašymo iš "kažkur kitur". Būsiu bjauri, bet pasakysiu, kad mane nervina tokie žmonės, kurie kitus kaltina receptų nukopijavimu iš jų , nors patys tuos receptus ima iš kitur ir net nenurodo recepto šaltinio, o ir dar begėdiškai kartais pristato receptą kaip savo sugalvotą. Gėda turėtu būti tokioms "tinklaraštininkėms" :)
Pabambėjau, išsiliejau tai, ką jau seniai norėjau parašyti ir dabar ramia sąžine galiu parašyti receptą, kuris jau labai seniai laukia savo eilės atsirasti mano tinklaraštyje įrašo pavidalu.
Vištiena patale, tai 2 in1, kai mėsa ir garnyras kartu. Labai mėgstame tokius vieno puodo patiekalus, kuriuos paruošti nereikia skirti begalės laiko.
Daržoves galite naudoti kokias mėgstate ar kokių turite šią minutę namuose. Vištiena irgi gali būti tiek filė, tiek blauzdelės, tiek sparniukai...

5 asmenims, laikas: apie 1.5 val. + marinavimas.

5 vištienos kulšelės,
300 g briuselinių kopūstų,
2 morkos,
1 brokolis,
4 bulvės,
100 g šaldytų žirnelių,
3 česnako skiltelės,
alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
1/2 stiklinės vandens arba vištienos sultinio,
pagal skonį baltų maltų pipirų,
pagal skonį vištienos prieskonių.
Į dubenį sudėkite vištieną, užberkite vištienos prieskoniais, išspauskite česnako ir įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai įtrinkite į vištieną ir palikite pasimarinuoti bent valandai.
Kol vištiena marinuojasi, kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves. Dėkite į orkaitę 190 C ir kepkite, kol bulvės šiek tiek suminkštės, bet neiškeps iki galo.
Ištraukite kepimo indą iš orkaitės ir sudėkite daržoves: morkas supjaustytas griežinėliais, briuselinius kopūstus pusiau, brolokį išskirstykite žiedynais, sudėkite šaldytus žirnelius ant viršaus dėkite vištieną, pagardinkite druska bei pipirais, pašlakstykite aliejumi, užpilkite vandeniu ir kepkite 190 C orkaitėje apie 40 min.
Vištiena apskrunda, bet vidus išlieka minkštas ir sultingas, o daržovės nebūna pakitusios formos.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...