Tuesday 19 February 2019

Karštos sūrio salotos

Kaip gyvenu? Laimei nesergu. Dar kariauju su blogomis ir niūriomis nuotaikomis. Bet manau, kad susitvarkysiu ir į mūsų kiemą ateis šventė. Gal ne dabar, bet ji ateis...
Šios salotos buvo ruoštos tada, kai nuotaikos buvo puikios, kai gyvenimas tekėjo sena ir gera vaga.
Turėjau nusipirkusi graikiško sūrio "Halloumi" ir labai norėjosi išbandyti salotas su daržovėmis. Šis sūris man asmeniškai keptas yra daug skanesnis nė paprastai valgomas. Salotas vėlgi galima naudoti kokių turite namuose. Čia dar reikėjo granatų sėklų, bet jos neaiškiomis (o gal aiškiomis) aplinkybėmis dingo iš šaldytuvo pirmiau nė susiruošiau pagaminti šias salotas.Nieko tokio, be granatų jos irgi skanios ir net labai.

4 asmenims, 20 min.

250 g Halloumi sūrio,
1/3 svogūno,
1 sauja spalvotų pomidorų,
1 saldi paprika,
1/3 Iceberg salotos,
1/3 aitrios paprikos,
keli mėtų lapeliai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai citrinos sulčių
žiupsnelis pipirų maltų,
pagal skonį druskos( nepadauginkite, nes pats sūris yra sūrokas).
Supjaustykite sūrį nedideliais iki 5 mm storio riekelėmis. Lengvai apšlakstykite aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių po 1-2 min. keptuvėje. Išimkite ir padėkite šiltai.
Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintas rėžiukais paprikas ir lengvai apkepinkite.
Susmulkinkite svogūną, pomidorus perpjaukite pusiau, aitriąją papriką susmulkinkite, salotas suplėšykite nedideliais gabaliukais.
Į serviravimo lėkštes dėkite salotas, visas smulkintas daržoves,keptas paprikas, uždėkite sūrio.
Citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite. Šiuo pagardu užpilkite salotas.
Puoškite mėtų lapeliais.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...