Monday 18 February 2019

Sūrių kamuoliukai su vyšniniais pomidorais.

Kartais visai nereikia nertis iš kailio, kad pasigamintum kažką ypatingo.
Labai pamėgau sūrio rutuliukus, kuriuos kaskart galima vis kitaip paruošti. Namuose visada turiu sūrio, tad užsinorėjus kažko užkramsnori prie tv. arba atėjus netikėtai draugėms į svečius aš labai greitai paruošiu užkandukų.
Šie man patiko, nes pilni skonių ir puikus būdas sunaudoti užsilikusias sūrių atsargas. Galite naudoti kokį mėgstate sūrį ( ožkų, feta, mėlynąjį sūrį ar kitokius panašius).

8 vnt., apie 15 min.

100 g. feta sūrio,
50 g. natūralaus jogurto graikiško,
50 g. permezano sūrio,
8 vyšninių pomidoriukų mažų,
apvoliojimui sezamų sėklų ir linų sėmenų.

Fetą sūrį sutrinkite su jogurtu iki vientisos masės, įtarkuokite smulkia tarka permezano sūrį ir gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis iš sūrio masės formuokite kamuoliukus ir į vidų įspauskite pomidorą.
Sezamų sėklas sumaišykite su linų sėmenimis ir juose apvoliokite kamuoliukus.
Tiekite į stalą.
O jeigu turite laiko daugiau, galite šiuos kamuoliukus padėti valandai į šaldytuvą, kad geriau sutvirtėtu.


p.s. šie kamuoliukai puikiai tinka ne tik prie taurės vyno, bet ir prie aromatingos Paulig kavos Havana.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...