Prisižadėjau sau nesilankyti maisto bloguose ( lietuviškuose ypač), nes receptų prisisaugojau visą kalną, o ir knygų naujų nepirksiu, kol iš savo turimų nepagaminsiu nors po vieną patiekalą. Tad supykusi ant savęs išsitraukiau kulinarinį žurnalą ir ten buvo riebiu + pažymėtas receptas, kurį planavau jau senokai išbandyti, bet vis neprisiruošiau jo pagaminti.
Tai
va, traukiu į dienos šviesą nuostabiai skanias salotas, kurios turėtu patikti kopūstų mylėtojams.
Gaivu, skanu, pigu...
Einame gaminti vėl.
didžiulis dubuo, apie 25 min.
1/2 mažo raudono kopūsto,
1/2 mažo baltagūžio kopūsto,
250 gr. Briuselio kopūstų,
1 šaukštelis jūros druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
3 šaukšteliai acto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 šaukštai natūralaus graikiško jogurto arba majonezo.
Supjaustykite smulkiais rėžiukais kopūstus. Sudėkite į didelį dubenį. Sumaišykite druską, cukrų, actą ir užpilkite ant kopūstų. Išmaišykite ir padėkite į šoną 15 min.
Po tam skirto laiko, ant kopūstų pašlakstykite aliejumi ir sumaišykite kopūstų salotas su jogurtu arba majonezu.
Skanaus.
Šaltinis:žurnalasSainsburys magazine.
No comments:
Post a Comment