Thursday 11 October 2018

Triejų kopūstų salotos.

Prisižadėjau sau nesilankyti maisto bloguose ( lietuviškuose ypač), nes receptų prisisaugojau visą kalną, o ir knygų naujų nepirksiu, kol iš savo turimų nepagaminsiu nors po vieną patiekalą. Tad supykusi ant savęs išsitraukiau kulinarinį žurnalą ir ten buvo riebiu + pažymėtas receptas, kurį planavau jau senokai išbandyti, bet vis neprisiruošiau jo pagaminti.
Tai 
va, traukiu į dienos šviesą nuostabiai skanias salotas, kurios turėtu patikti kopūstų mylėtojams.

Gaivu, skanu, pigu...
Einame gaminti vėl.

didžiulis dubuo, apie 25 min.

1/2 mažo raudono kopūsto,
1/2 mažo baltagūžio kopūsto,
250 gr. Briuselio kopūstų,
1 šaukštelis jūros druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
3 šaukšteliai acto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 šaukštai natūralaus graikiško jogurto arba majonezo.

Supjaustykite smulkiais rėžiukais kopūstus. Sudėkite į didelį dubenį. Sumaišykite druską, cukrų, actą ir užpilkite ant kopūstų. Išmaišykite ir padėkite į šoną 15 min.
Po tam skirto laiko, ant kopūstų pašlakstykite aliejumi ir sumaišykite kopūstų salotas su jogurtu arba majonezu.
Skanaus.

Šaltinis:žurnalasSainsburys magazine.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...