Wednesday 10 October 2018

"Piemenėlių" apkepas.

Nors JK gyvenu daug metų, ir šį mėsos apkepą kepiau ne kartą ir ne du, bet tinklaraštyje jo dar nebuvo.
Šis apkepas ( kitur vadinamas mėsos pyragu) JK žinomas jau nuo 1791 m. Šis patiekalas kilęs iš Škotijos ir puikiai žinomas visame pasaulyje. Kadaise jis buvo ruošiamas, kad sunaudotu mėsos likučius. Dabar šeimininkės irgi gamina iš to, kas likę nuo vakar dienos pietų.
Orginaliame recepte naudojama jautiena arba aviena, bet šiuo metu, kiek šeimininkių, tiek ir apkepo variantų.


6 asmenims,apie 1.5 val.

2 šaukštai aliejaus,
500 gr. maltos avienos( galite naudoti jautieną ar kita patinkančia),
1 didelis svogūnas,
1 didelė morka,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai vusterio padažo,
2 šaukštai pomidorų pastos,
1 šaukštelis dž. raudonėlio,
1 šaukštelis dž. rozmarino,
250 ml. raudono vyno,
300 ml. jautienos sultinio,
1 kg. bulvių,
50 gr. sviesto,
2 kiaušinio tryniai,
1 sauja tarkuoto kietojo sūrio,
druskos pagal skonį,
maltų pipirų pagal skonį.

Keptuvėje su aliejumi apkepinkite avieną. Tą darykite ant didelės kaitros 5 min. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, česnakus ir suberkite ant apkepusios mėsos. Į keptuvę supilkite vusterio padažą, pomidorų pastą, berkite džiovintas žoleles ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol jis nugaruos. Tuomet supilkite sultinį ir troškinkite, kol pradės mėsos padažas tirštėti.
Tuo metu, bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Nupylę vandenį bulves sugrūskite. Į vientisą bulvių košę sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
Į kepimo indą sudėkite troškintą mėsą, šaukštu sudėkite ant viršaus bulvių košę padarydami nelygumus ir dėkite į 180 C. temp. orkaitę kepti apie 20 - 30 min.
p.s. jei naudosite vienos porcijos indelius, kepkite mažiau laiko.

Šaltinis:Gordan Ramsay.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...