Thursday, 11 October 2018

Bulvių kukuliai su kepenėlėmis.

Lietuviškam skrandžiui pritaikytas patiekalas iš bulvių.
Nežinau kaip būdavo pas jus, bet pas mus buvo labai mėgiami cepelinai iš kiaulės kepenėlių ir plaučiukų. Man paauglei tada buvo kažkas tai baisaus ir nė iš tolo nesiartindavau prie stalo. Laimei tuo metu kai šeima mėgaudavosi cepelinais su kepenėlėmis, man būdavo paruošta su varške.
Praėjo daug metų, užaugau, pati gaminu ir... pagaminau šeimai kukuliukus bulvių su kepenėlėmis. Vaikai aišku nevalgė, bet mes suaugę pasimėgaudami valgėme.
Išbandykite ir jūs, o gal patiks...

4 asmenims, apie 1 val.

1 kg. bulvių,
150 gr. krakmolo,
2 kiaušiniai,
300 gr. vištienos kepenėlių,
2 svogūnai,
1 žiupsnelis aitrios paprikos miltelių,
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
pagal skonį druskos.

Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.
Vieną kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir įdėkite į bulvių masę. Išmaišykite.
Suberkite į bulvių masę krakmolą ir gerai išmaišykite. Bulvių masė paruošta.
Kepenėles išvirkite.
Į elektrinį smulkintuvą suberkite kepenėles, smulkintus svogūnus, suberkite aitriąją papriką, pipirus, druską ir susmulkinkite.
Į kepenėlių masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis imkite nedidelį gabaliuką bulvių masės, padarykite blyną ir dėkite kepenėlių masės. Suformuokite kukulį.
Į verdantį vandenį puode po vieną dėkite kukulį ir virkite  apie 10 min. ( kai kukulis iškils į paviršių).
Tiekite su mėgstamu padažu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...