Kai lauke atvėsta, mano namuose karaliauja troškiniai ir tirštos sriubos. Laiko šiam patiekalui prireiks bet ko nepadarysi dėl skanaus troškinio. Jis toks universalus, galima naudoti kokias norite daržoves ( pupelės, brokoliai, žirniai...) ar sunaudoti likučius. Žodžiu, ką įdėsite, tas tiks.
Šį troškinį noriai valgo visi.
Mėsą naudokite kokią mėgstatę ar kokios turite namuose. Aš naudojau šiek tiek riebesnę kiaulienos papilvę, nes ji šiam troškiniui tiko puikiai.
4 asmenims, 2 val. plius marinavimas m4sos.
500 gr. riebesnės kiaulienos,
1 šaukštas aštrių garstyčių,
1/2 st. sauso balto vyno,
5 didelės bulvės,
2 dideli svogūnai,
2 didelės morkos,
1/2 nedidelio kopūsto,
maltų pipirų,
druskos,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1-1.5 l. sultinio arba vandens
Mėsą supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, supilkite vyną, dėkite garstyčias, išmaišykite ir dėkite pasimarinuoti (puikiai tinka tai padaryti iš vakaro).
Pasimarinavus mėsai, dėkite į keptuvę ir apkepinkite.
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūnus mažais gabaliukais, morkas griežinėliais, o kopūstus - rėžiukais.
Daržoves sudėkite į orkaitėje tinkamą kepti indą, užberkite druska ir pipirais pagal skonį, sudėkite apkepusią mėsą,sudėkite pomidorų padažą, užpilkite sultiniu( kad vos vos apsemtu) ir uždengus troškinkite 180 C. orkaitėje apie 1.5 val.
p.s. galite dėti į mažesnius vienos porcijos indelius, bet tada laiką troškinimo sumažinkite iki 45 -60 min.
No comments:
Post a Comment