Thursday, 11 October 2018

Citrininė kopūstų sriuba.

Sriubos, sriubytės... Vieni sako, kad jos sveika, kiti šaukia, kad nesąmonė. Nežinau kuriai nuomonei jūs pritariate, bet aš sriubas valgau noriai ir daug. 
Svarbiausia gaminant sriubą galima improvizuoti ir sunaudoti visus likučius esančius šaldytuve.
Kelios minutės varstant spintelių ir šaldytuvo duris, keliolika minučių ir vakarienė garuoja.
Ir vėl kopūstai? Taip, nes mėgstame labai juos visokiuose pavidaluose. Šis sriubos receptas naujas mano virtuvėje. Čia lengvai jaučiamas citrinos skonis ir tai padaro šią kopūstų sriubą kitokią ir nepakartojamą.

5 asmenims, apie 45 min.

1.5 l. daržovių sultinio,
1/2 nedidelio kopūsto,
2 nedidelės morkos,
1 svogūnas,
4 bulvės,
pipirai,
druska,
1 citrina,
žalumynų pundelis.

Kopūstą ir bulves supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės daržovės.
Šlakelyje aliejaus pakepinkite smulkintas morkas ir svogūną. Sudėkite kepintas daržoves į sriubą, paskaninkite druska, pipirais. Citriną perpjaukite pusiau. Pusės citrinos sultis supilkite į sriubą.
Sriubą išpilstykite į dubenėlius ir įdėkite po griežinėlį citrinos. Pagardinkite smulkintais žalumynais.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...