Kai lyja, į mano namus ateina įkvėpimas gaminti. Apsikuičiu visą virtuvę, nes dažniausiai vienu patiekalu neapsiriboju, o paskui mėgaujuosi savo kepiniais, kava ir gera knyga. Šį kartą pristatau sausainius, kuriuos kepiau iš avižinių miltų. Gavosi skanūs ir trapūs, tik saldumo gal trūko šiek tiek.
apie 16 vnt. apie 30 min ( plius atvėsinimas).
120 gr. minkšto sviesto,
120 gr. cukraus,
1 kiaušinis,
120 gr. avižinių miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C.temp.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite tešlą.
Formuokite rutuliukus ir dėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi.
Kepkite 15 min. Atvėsinkite skardoje ir tada jau kaiskite kavą.
No comments:
Post a Comment