Wednesday 15 August 2018

Graikiškos salotos.

Pomidorai, pomidoriukai...Iš pradžių lauki to pirmojo raudono pomidoro ir svajoji kaip suvalgysi su grietine. O paskui jau nespėji jų skinti savo darže. Čia tas pats kas ir su cukinija :)
Mano mažoji gali juos kasdien valgyti su grietine, o aš irgi neatsisakau tokio derinio.
Tačiau šiandien ne apie pomidorų - grietinės draugystę, o apie Graikiškas salotas.
Tai autentiškos salotos, kurias gamina graikai. Norėdami paruošti šias autentiškas ir skanias salotas, turite naudoti kokybiškas daržoves.
Taigi, pats metas savo skonio receptorius nudžiuginti gaivinančiais Viduržemio jūros regiono skonio deriniais. Šios salotos dar kartą įrodo, kad iš paprastų produktų galima sukurti neįtikėtinai gardžius patiekalus.

2 asmenims, 15 min.

3 sunokę pomidorai,
1 agurkas,
1 svogūnas,
1 žalia paprika,
12 juodųjų alyvuogių,
180 gr. fetos sūrio,
100 ml. alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas citrinos sulčių,
druskos,
šiek tiek petražolių,
raudonėlio ( neturėjau).

Nuplauti ir supjaustyti griežinėliais pomidorus, paprikas,agurką ir svogūną. Daržoves sumaišyti dubenyje su smulkintomis petražolėmis, užberti druska ir raudonėliu. Sudėti fetos gabaliukus, alyvuoges, apšlakstyti aliejumi sumaišytu su citrinos sultimis.


Šaltinis:knyga Europos šalių virtuvė.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...