Wednesday 15 August 2018

Trinta grybų sriuba.

Šią savaitę buvo tokia diena, kad vyras išvažiavo į darbą su nakvyne, o aš nuo ryto kūriau planus, kaip gaminsiu tą ar aną. O vakare pliurpdama su redaktore Laura pasiguodžiau: žinai, graužia sąžinė juodai, kad tiek planavau, o nieko negaminau. Įsivaizduoji, vietoj normalaus šilto maisto, aš valgau minkštą batoną su sviestu??? Žmogus paguodė, sąžinė nurimo, bet vakar jau kibau į darbus visu pajėgumu.
Šiandiena vėl ta diena, kai vyras negrįš namo ir vėl kuriu planus ką kepsiu ir ką virsiu... Tikiuosi vakare neteks pasiguosti Laurai, kad vėl sąžinė graužia :)
O dabar pristatau sriubą, kuriai laiko daug nereikia paruošimui ir ji labai soti. Prisipažinsiu, man su vyru užteko po vieno sriubos dubenėlio ir buvome sotūs.
Jei tik turite tikrų miško grybų, naudokite juos būtinai. O jei jūs kaip ir aš gyvenate toli nuo miškų arba tokioje šalyje, kur rinkti grybus negalima ir net  baudžiama už jų rinkimą, naudokite rudus pievagrybius, nes jie skoniu ir kvapu artimesni mūsų miško grybams.

4 asmenims, apie 20 - 30 min.

400 gr. rudųjų pievagrybių arba miško grybų,
2 didelės bulvės,
1 morka,
1 didelis svogūnas,
kelios krevetės ( nebūtina),
1 šaukštas sviesto,
kelios šakelės petražolių,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
100 ml. grietinėlės.

Puode, kuriame gaminsite sriubą ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkintus  kubeliais svogūnus ir  tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes patroškinkite.
Kai daržovės ir grybai bus minkšti, suberkite kubeliais pjaustytas bulves, užpilkite, kad vos vos apsemtu daržoves vandeniu ir virkite, kol bulvės suminkštės.
Elektriniu trintuvu ( blenderiu) sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo ir vėl dėkite ant viryklės. Supilkite grietinėlę, dėkite smulkintas petražoles, berkite pagal skonį druską ir pipirus ir šiek tiek pakaitinkite.
Keptuvėje apkepinkite krevetes ir vieną pievagrybį pjaustytą riekelėmis.
Dėkite į dubenį su sriuba po dvi riekeles keptų pievagrybių ir po dvi krevetes.
Skanaus.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...