Thursday 16 August 2018

Braziliška žuvienė.

Nesu aš tas žmogus, kuris tik pamatęs recepte žodį "skaniausias","tobuliausias","mėgstamiausias" ir t.t. puola į virtuvę gaminti ir tuo įsitikinti. Kartais pagalvoju, kad žmonės naudojasi tais epitetais vien tam, kad pritrauktu kuo daugiau skaitytojų. Kartais portaluose žurnalistai prirašo: "valgė net ausys linko", "gailėjausi pagaminusi per mažai" ir t.t. Tai antraštės, kurios pritraukia skaitytojus sužinoti, kas čia per patiekalas toks, o komentatoriai turi progą išsakyti savo neigiamą nuomonę ir taip išsilieti :)
Aš tokiais epitetais stengiuosi nesišvaistyti, nes aš ir taip publikuoju receptus, kurie patiko man, mano šeimai, draugams... Juk nekelsiu į tinklaraštį recepto, kuris man nepatiko ir niekas nenorėjo valgyti. Tad žinokit, nors ir paprasti receptai, bet užtat čia yra tie, kurie verti apibūdinimo: "skaniausias", "mėgstamiausias" ir t.t.
Kaip ten sako:paprastume slypi genealumas :)
Einame prie šios dienos recepto.
Gėda rašyti, bet šį kartą ir vėl sriuba. 
Šiandieną taip užsinorėjau žuvienės, kad trūks-plyš turėjau jos išsivirti. Nuėjus į pc. pasiėmiau šviežios menkės filė ir skuodžiau namo virti.
Viriau pagal brazilišką receptą, tik šiek tiek pakeičiau, nes pamiršau nusipirkti kokosų pieno, o namuose esančio buvo labai mažai.
Sriuba nors ir su šiokiais tokiais nuklydimais, bet gavosi labai gardi, tad dedu prie šio recepto didelį + ir žinau, kad gaminsiu dar ne kartą.

4 asmenims, laikas apie 45 min.

2 šaukštai kokosų sviesto,
1 nedidelis svogūnas,
1 oranžinė paprika,
1 žalia paprika,
1 jelepeno pipiras,
2 skiltelės česnako,
1 morka,
1 šaukštelis rūkytos paprikos,
200 - 250 gr. turimos žuvies filė be kaulų,
1 - 1.5 l. sultinio žuvies arba daržovių,
1 skardinė nedidelė kokosų pieno ( neturėjau),
druska,
pipirai,
pundelis petražolių ( keičiau krapais).

Puode ištirpinkite kokosų sviestą ir pakepinkite smulkintas paprikas, jelepeno pipirą, svogūną ir tarkuotas morkas. Kepinkite, kol daržovės suminkštės tai užtruks apie 8 min. ant vidutinės ugnies. Tada dedame smulkintus česnakus ir dar pakepiname 1 - 2 min.
Į puodą dedame nuplautą ir supjaustytą vieno kąsnio gabaliukais žuvį, užpilti sultiniu ir kokosų pienu, berkite druską ir pipirus.
Ant nedidelės liepsnos virkite apie 20 min.
Kai sriuba išvirs, berkite smulkintus žalumynus ir uždengus palaikykite kelias minutes skoniams susijungti.
Skanaus.






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...