2018 m. liepos 4 d., trečiadienis

Vištienos paštetas/užtepas.

Užsisukau kaip voverė rate. Truputį nespėju, truputį nemoku...
Šį paštetą vienoje kulinarinėje grupėje pasidalino Justina ir man jis pasirodė tikrai vertas to laiko gaminimui ir laukimui.
Šiandieną po ilgų galvojimų ką pagaminti vyrui į darbą, šovė mintis, kad jau metas pagaminti tą paštetą/užtepą.
Kol dažiau garažą, ant viryklės išvirė vištiena, o tada jau ėmiausi darbo...
Skanus, paprastas receptas, kuris tiks ir į darbą, ir mokyklą, o gal net į gamtą pasiimti...

1 didelis indelis, 3-4 val.

1 kg. vištienos ketvirčių,
3 morkos,
1 svogūnas,
2 virti kiaušiniai,
2 skiltelės česnako,
keli lauro lapai,
keli grūdeliai pipirų,
druskos pagal skonį,
1 šaukštas želatinos.

Vištieną nuplauname ir sudedame į puodą su morkom, svogūnu, pipirų grūdeliais, lauro lapais, užpilame vandeniu ir verdame, kol išvirs.
Išvirusią vištieną atvėsiname, nulaukiname.
Į trintuvą dedame vištieną, morkas, išspaudžiame česnako skilteles, kiaušinius, druskos ir 100 -150 ml. sultinio. Sutriname iki vientisos masės.
100 ml. sultinio ištirpiname želatiną ir supilame į vištienos masę. Išmaišome.
Į indelį, kuriame stingdysime paštetą/užtepėlę tiesiame maistinės plėvelės ir sudedame vištieną, išlyginame viršų ir dedame keliom valandom sustingti.
Skanu su duona.

Šaltinis:Justyna G., bet adaptuota pagal manę.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.