Wednesday, 4 July 2018

Greiti vištienos piršteliai.

Man labai patinka patiekalai, kuriems paruošti nereikia daug ingrdientų. Tada jie būna paprasti, skanūs, nebrangūs. Tiesa, niekada neskaičiuoju aliejų, prieskonių ar kitų panašių ingredientų, nes jų visada turiu spintelėse, o jos kartais net neužsidaro nuo jų gausos.
Šį kartą siųlau puikią alternatyvą vieno greito maisto tinklo patiekalui, kurį vaikai mėgsta labai. Taip, tai, tai angliškai vadinami chicken nuggets arba lietuviškai vištienos piršteliai ( na nežinau kaip tiksliai reikėtu versti šį pavadinimą, tad aš vadinu piršteliais, nes forma panaši į juos).
Kaip minėjau, mano vaikai mėgstą šį patiekalą, tad jiems gaminu namuose ir tiekiu su daug daržovių arba ryžių, o kartais mes valgome su aištriu padažu.
Aštraus padažo receptas jau yra publikuotas prie panašaus patiekalo, tad šį kartą jo nerašysiu, o pasidalinsiu greitu patiekalu, kuriuo galėsite palepinti vaikus.

apie 20 min., 6 asmenims.

2 vištienos krūtinėlės ( nelabai didelės),
2 kiaušiniai,
1 st. džiuvėsėlių,
pagal skonį pipirų ir druskos,
aliejaus kepimui.

Vištieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome piršto storio gabalėliais.
Beriame druską ir pipirus ir atidedame į šoną.
Kiaušinius išplakame dubenėlyje, džiuvėsėlius supilame į lėkštę.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi.
Imame vištieną ir pamirkome kiaušinių plakinyje, tada džiuvėsėliuose ir dedame į kepimo skardą.
Apšlakstome vištienos pirštelius aliejumi ir dedame į orkaitę 200 C. temp kepti apie 10 -15 min.
Iškepus valgyti su pasirinktu garnyru.

p.s. skanūs tiek šilti, tiek šalti.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...