Stumiame į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniai ir šokolado glaistais, lai paiilsi. Dabar pasimėgaukime paprastais pyragais ir po nedaug, nes kaip aš sakau:kokius desertus valgai, taip ir atrodai :P
Aš labiau mėgstu kepti, nė valgyti pyragus, bet šis nenaudėlis privertė suvalgyti gabalėlį, o paskui dar vieną, ir dar... ups, neliko :)
Varškės ir obuolių duetas yra mano mėgstamiausias, jie puikiai groja kartu. Keksas gavosi kvapnus, minkštas, drėgnas ir labai skanus.
Nerašysiu daug, neliaupsinsiu, vistiek nepatikėsit, kad jis tobulas. Tad rekomenduoju išsikepti ir įsitikinti, kad nemeluoju.
1 skarda, apie 1.5 val.
120 gr. minkšto sviesto,
3/4 st. cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 šaukštas citrinos sulčių,
200 gr. varškės,
3 kiaušiniai,
225 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1-2 obuoliai.
Dideliame dubenyje išsukite sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.
Sudėkite varškę ir išsukite ( gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio). Po vieną įmaišykite kiaušinius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškės masę. Turi gautis tiršta tešla.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Supilkite į kepimo indą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginkite paviršių.
Obuolį nuplaukite ir išėmę sėklalizdžius supjaustykite nedideliais griežinėliais. Susmaigstykite į tešlą.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 C.temp. apie 1 val.
Ar keksas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku.
Jei viršus skrunda, uždenkite folijos lakštu.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment