Tuesday 10 July 2018

Varškėčiai su braškių tyre.

Paskaičius mano tinklaraštį susidaro toks įspūdis, kad aš kas antrą dieną kepu desertus, gaminu salotas ir valgau vien mėsą. Dalis tiesos tame yra. Salotų paskutiniu metu gaminu daug, nes vyras nešasi maistą iš namų į darbą, tad noriu nenusibosti su tais pačiais receptais. Desertai būna draugėms prie kavos, nes aš iškepusi retai kada valgau ( dažniausiai užtenka mažo gabalėlio paragauti), o mėsa...Mėsa man būtina kasdien, nes jeigu jos nesuvalgau, būnu alkana, pikta, nelaiminga...Dar dievinu sriubas ir lietuvišką virtuvę. Kas  skaitėte delfi portale interviu su manimi tai žinote, kad lietuviški patiekalai būna bent kartą į savaitę. O ir vaikai mėgsta lietuviškus patiekalus.
Šį kartelį noriu pasidalinti varškėčių receptu, kuris pavyko puikiai ir buvo tikrai labai skanūs.

250 gr. varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
2 šaukštai medaus,
150 gr.savaime kylančių miltų ( jei tokių neturite, naudokite paprastus ir įdėkite šaukštelį kepimo miltelių),
1 šaukštas kokoso drožlių,
žiupsnelis druskos,
1 sauja braškių.

Kiaušinį, medų, vanilinį cukrų ir druską ištrinkite gerai. Po truputį berkite miltus ir kokoso drožles, ir maišykite šaukštu. Kai sunkiai maišysis šaukštu, tada baikite maišyti rankomis. Tešla turi sulipti į vieną rutulį.
Tešla turi gautis minkšta.
Keptuvėje ištirpiname sviesto arba įkaitiname aliejų ir suformavę varškėtukus kepame keptuvėje, kol gražiai apskrus ir iškeps.
Braškes nuplauname ir sutriname su trintuvu iki vientisos masės.
Į lėkštę dedame iškeptus varškėčius ir apliejame braškių tyre.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...