Wednesday 11 July 2018

Ispaniškos empanados.

Po mūsų kelionių į ispaniškas salas labai pamėgau jų šalies virtuvę. Tad visada parsiradusi namo, kažką gaminu iš to krašto.
Šį kartą išbandžiau empanadas, kurios tarsi mūsų čeburėkų ar kibinų giminaitės. Jei kepsite orkaitėje-bus panašios į kibinus, jei čirškinsite keptuvėje su aliejumi - čeburėkų atmaina bus.
Empanados labai populiarios Argentinoje, bet visgi jų kilmės šalis yra Ispanija.
Įdarai gali būti visokie: su mėsa, daržovėmis, desertiniai...
Mano bus labiau artimas čeburėkams ir su mėsos įdaru.

 12 vnt. laikas virš valandos.

130 gr. miltų,
65 ml. vandens,
20 ml.alyvuogių aliejaus + kepimui,
1/2 šaukštelio druskos,
300 gr. jautienos faršo,
2 šaukštai pomidorų pastos,
2 šaukštai sojų padažo,
1/4 st. sultinio ( mėsos arba daržovių),
1 nedidelė saujalė razinų ( nedėjau, nes pamiršau),
1 svogūnas,
1 šaukštelis cukraus,
pagal skonį prieskonių( malti pipirai, rūkyta paprika, česnako granulės, kuminas).

Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, aliejų ir vandenį. Išmaišyti tešlą iš pradžių mediniu šaukštu ir baigti minkyti rankomis. Tešla turi nelipti prie rankų. Uždėkite ant dubens maistinės plėvelės ir statykite į šaldytuvą 30 min. arba per naktį.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėkite mėsos faršą ir maišant pakepinkite, kol mėsa bus iškepusi beveik. Sudėkite prieskonius, pomidorų pastą, supilkite sojų padažą, berkite cukrų ir maišant pakaitinkite porą minučių.
Mėsą sudėkite į dubenį, supilkite sultinį ir jeigu naudosite suberkite razinas. Išmaišykite ir padėkite į šoną pusvalandžiui. Per tą laiką susigers sultinys į mėsą ir bus sutingas, minkštas įdaras.
Tešlą iškočiokite plonai ir uždėję lėkštę išpjaukite apskritimus ( pas manę buvo 10 cm. įstrižainė). Dėkite įdaro ir užlankstykite kaip čeburėkus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite pyragėlius, kol iškeps ir gražiai pagels.
Skanaus.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...