Tuesday, 10 July 2018

Traškūs baklažano užkandukai.

Žinote, aš kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad kuo paprastesnis receptas, tuo skanesnis jis. Keli produktai, keliolika minučių virtuvėje ir valio...
Ir svarbiausia, kad tokie patiekalai yra kartojami vėl ir vėl...Po ilgos darbo dienos, po bemiegės nakties ar tiesiog kai norisi kažko skanaus ir paprasto.
Šie suktinukai puikiai papuoš  stalą belaukiant svečių. Išbandyta. Jei mėgstate baklažanus, tai tikrai patiks toks karštas užkandukas.
Baklažanas apvoliotas džiuvėsėlių ir riešutų apvalkale bus traškus ir kartu minkštas. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Prie jų naudojamas padažas.Aš naudojau saldžiarūgštį, o jūs naudokite kokį mėgstate arba galite ir be jo.

4 asmenims, apie 1 val.

2 baklažanai,
2 kiaušiniai,
100 gr. džiūvėsėlių,
50 gr. fetos sūrio,
50 gr. maltų migdolo riešutų ( turėjau sumaltus smulkiai),
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais ir druska.
Išplakite dubenėlyje kiaušinius su pipirais.
Baklažanus perpjaukite plonai išilgai per visą ilgį, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apiberkite diūvėsėlių mišiniu, paspauskite su pirštais, kad geriau priliptu.
Dėkite baklažanus į kepimo skardą ištiesta folija ir kepkite 200C. temp. orkaitėje iki kol iškeps baklažanai.
Atvėsinkite.
Ant baklažano griežinėlio dėkite fetos sūrio gabaliuką, susukite ir susmeikite mediniu pagaliuku.
Dėkite keliom minutėm į orkaitę ir pakepkite, kad sūris šiek tiek suminkštėtu.
Skanaus.




Šaltinis:15 min.lt,bet keista pagal mano skonį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...