Monday 9 July 2018

Baklažanų kepsniai.

Kaip ir pas daugelį, taip ir pas manę, karts nuo karto šaldytuve užsielieka koks nors produktas ir jo galiojimo laikas eina į pabaigą. Išmesti gaila, o ir negražu taip daryti, kai pasaulyje yra daug badaujančių, tad imi galvoti, ką čia greitai iš jo pagaminus.
Taip nutiko ir su draugu baklažanu, kuris kantriai gulėjo šaldytuve ir laukė savo šlovės valandos. Ir ji atėjo... 
Prisipažinsiu, baklažanas buvo pirmą kartą ruoštas mano namuose, nes bijojau, kad nesugebėsiu gerai paruošti, kad butu skanus ir neprisigėręs riebalų. Klasusinėjau draugių, skaičiau patarimus ir man pavyko.
Šis patiekalas vadinasi "Baklažano šnicelis", bet aš pabūgau jį taip vadinti, nes šnicelis man yra tas tikrasis, iš veršienos, o ne visos jo atmainos. Tad pavadinau - kepsniu.
Šis patiekalas laiko atžvilgiu greitai paruošiamas jeigu neminėsime laiko, kurį laikome užbėrus druskos, kad ištrauktu visą kartumą.
Tai puikus patiekalas kai nesinori mėsos.

4 asmenims, apie 40 min.

2 vidutinio dydžio baklažanai,
1 šaukštas rupios druskos,
1/2 st. miltų,
2 kiaušiniai,
2 st. džiuvėsėlių,
1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
2 skiltelės česnako,
žiupsnelis čili pipirų miltelių,
žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų,
aliejaus kepimui.

Baklažus perpjaukite išilgai 1-1.5 cm. storio riekėmis. Užberkite druska ir palikite apie 20 min.
Viename dubenėlyje sumaišykite miltus su druska, pipirais, citrinos žievele ir čili pipirais, kitame - išplaktus kiaušinius, o trečiame - džiuvėsėlius.
Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų riekeles, apiberkite abi puses miltais,pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada džiuvėsėliuose ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite iki kol gražiai paruduos.
Dėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 220 C. temp. ir kepkite 10 min., kol vidus taps minkštas, o išorė traški.
Tiekite su pasirinktu garnyru.



Šaltinis:Nidos receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...