Šios dienos greitų užkandžių taikinyje - baklažanas.
Šiems sumuštiniams daug laiko nereikia, o skonis - puikus. O jeigu baklažanus pakeptumėte ant grilio, kvapas dūmo būtu puikus priedas prie šio sumuštinio.
Šiam sumuštiniui nereikia jokių padažų ant viršaus, bet taurė vyno - būtu puiku :)
8 vnt., 30 min.
2 baklažanai,
150 gr. tepamo sūrio,
aliejaus kepimui,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas majonezo,
keli salotų lapai,
8 riekutės duonos,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis smulkintų šviežių krapų ( nebūtina).
Baklažanus supjaustome nestoromis riekelėmis, pabarstome druska, patepame aliejumi ir iškepame.
Sūrį sumaišome su išspaustu česnaku, majonezu, smulkintais krapais.
Duonos riekeles paskrudiname.
Ant duonos riekelių tepame sūrio masę, dedame nuplautus ir nusausintus salotų lapus, uždedame keptą baklažano riekutę, užberiame maltų pipirų.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment