Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje nė virtuvėje. Tačiau namuose ruošto maisto neatstos niekas, todėl dalinuosi puikiu patiekalu, kuris greitai ir lengvai paruošiamas ir nereikia ilgai sukiotys prie viryklės.
Šiuos netikrus šaltibarščius gaminu tada, kai nusibosta tikrieji šaltibarščiai ir norisi įvairovės.
Šaltibarščių variantų galite rasti visą kalną, nes kiekviena šeimininkė turi savo slaptą ingredientą, savo išsaugotą, išpuosėlėtą receptą, kurį gal paveldėjo net iš močiutės.
2-3 asmenims, 5 min.
2 ilgavaisiai agurkai,
1 šaloto svogūnas,
1 skiltelė česnako,
1 nedidelis pubdelis mėtų,
2 st. kefyro,
1/2 citrinos sulčių,
keli žali svogūno laiškai,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Agurkus nulupkite ir supjaustykite nelabai dideliais gabaliukais.
Visus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite.
Į sutrintą masę berkite pagal skonį druskos ir pipirų, pagardinkite citrinos sultimis.
Tiekite iškarto arba galite atšaldyti.
No comments:
Post a Comment